Polishing the Apple: Highly Evolved Minimalist Redesign of Apple's New York Flagship Cube Revealed

Polishing the Apple: Highly Evolved Minimalist Redesign of Apple's New York Flagship Cube Revealed

Shedding a bit of light on the mystery, Apple released imagesthis week that reveal what's going on behind the scaffolding that's surrounded its Fifth Avenue Manhattan retail location since June. Tuesdaymorning, drawings appeared on the barricades currently surrounding the iconic cube, illustrating its before and after withthe accompanying text, "We're simplifying the Fifth Avenue cube. By using larger, seamless pieces of glass, we're usingjust 15 panes instead of 90."

[content:shareblock]

 

 

And the result? True to Apple's characteristically streamlined minimalist aesthetic, the new store features an even sleeker, more streamlined façade, renderings of which were reported by Gothamist. Each side of the cube will be constructed from just three panes. Reportedly construction will be completed in November, but until then, customers will enter and exit the store through a temporary walkway.

[content:advertisement-center]

 

It will cost a reported $6.6 million to replace the panesof glass, just shy of the $7 million Apple spent on its original constructionin 2006. Since its debut, the FifthAvenue cube has become the fifth mostphotographed landmark in New York City,according to a 2010 Cornell study (behind the EmpireState Building,Times Square, RockefellerCenter and Grand CentralStation).